top of page
IMG_5871_edited.jpg

Skarlagen vårbeger

~ Sarcoscypha austriaca ~

VÅRENS VAKRESTE MATSOPP

Skarlagen vårbeger er blant de første vårsoppene - og desidert en av de vakreste soppene vi vet om!

Allerede så tidlig som i mars/april kan man være heldig å finne Skarlagen vårbeger i fuktige bekkefar der snøen har smeltet. Soppen vokser på nedfallskvist av or, og er lett gjenkjennelig på sin vakre skarlagenrøde farge.

Skarlagen vårbeger er en matsopp, og den holder fargen godt når den stekes. Den kan også kandiseres og brukes som spiselig pynt i salater eller på toppen av en kake!

Skarlagen vårbeger vokser på en tid på året da det er lite annet å finne, og den har ingen giftige forvekslingsarter.

Hatt: Formet som et beger, med skarlagensrød innside og lys utside
Soppkjøtt:  Tynt og skjørt

Lukt:  Ubetydelig lukt

Voksested:  Fuktige drag og bekkefar i næringsrik løvskog med or

Sesong:  Mars til mai

Matverdi:  Spiselig 

Forveksling:  Ingen

IMG_6540.jpeg
177976864_322913542524526_3910634208284547455_n.jpeg
IMG_6577.jpeg
179408901_296478658599883_3154396032124448976_n_edited.jpg
IMG_6537.jpeg
bottom of page