Skarlagen vårbeger
~ Sarcoscypha austriaca ~
VÅRENS VAKRESTE MATSOPP
Skarlagen vårbeger er blant de første vårsoppene - og desidert en av de vakreste soppene vi vet om!
Allerede så tidlig som i mars/april kan man være heldig å finne Skarlagen vårbeger i fuktige bekkefar der snøen har smeltet. Soppen vokser på nedfallskvist av or, og er lett gjenkjennelig på sin vakre skarlagenrøde farge.
Skarlagen vårbeger er en matsopp, og den holder fargen godt når den stekes. Den kan også kandiseres og brukes som spiselig pynt i salater eller på toppen av en kake!
Skarlagen vårbeger vokser på en tid på året da det er lite annet å finne, og den har ingen giftige forvekslingsarter.
Hatt: Formet som et beger, med skarlagensrød innside og lys utside
Soppkjøtt: Tynt og skjørt
Lukt: Ubetydelig lukt
Voksested: Fuktige drag og bekkefar i næringsrik løvskog med or
Sesong: Mars til mai
Matverdi: Spiselig
Forveksling: Ingen